MUMLARIN 3-4 SAAT ARALIKSIZ YANIŞTAN SONRA DİNLENDİRİLMESİ ÖNERİLİR.
Dinlendirme, mumun kendini toparlamasına ve oluşan fazla ısının azalmasına yardımcı olur.
MUMUN FİTİLİ HER KULLANIMDAN ÖNCE 0,5 CM UZUNLUĞUNA GETİRİLMELİDİR.
Temiz ve güzel bir yanış için fitil 0,5 cm uzunluğunda olmalı, yanmaya bağlı olarak uzun hale geldikçe uçtaki siyah kurumuş kısım kesilerek temizlenmelidir. Unutmayın; fitil uzun olursa tüter, kısa olursa az ışık verir.
ORTAM ŞARTLARI MUMUN YANIŞ PERFORMANSINA ETKİ EDER.
Açık bir pencere ya da klimadan gelen hava akımı, mum alevinin eğim kazanmasına yol açarken, mumun yan kenarının erimesi dolayısı ile akmasına neden olabilir.
MUMUN KOYULDUĞU ZEMİN KORUNABİLİR.
Mum, yapısı gereği durduğu zemine yağını geçirebilir. Bu durumu önlemek için mum ile zemin arasına pleksi, cam ya da herhangi bir mum altlığı gibi bir separatör kullanılması önerilir.
İÇ VE DIŞ MEKAN MUMLARINI BİRBİRİNDEN AYIRAN FİTİLLERİNİN KALINLIĞIDIR.
İç mekan kullanımı için üretilmiş ince fitilli mumlar açık hava kullanımında rüzgar esintisi ile sönecektir. Dış mekan kullanımı için üretilmiş kalın fitilli mumlar, kapalı alanda kullanılırsa is yapacak ve tütecektir. Bu sebeple ürünün kullanım alanına göre seçilmesi önemlidir.
MUMUN BULUNDUĞU ORTAMIN ISISI ÖNEMLİDİR.
İster iç ister dış mekan için hazırlanmış olsun, hiçbir mum güneşin altında veya kuvvetli ısı yayan kaynaklara yakın bırakılmamalıdır. Aksi takdirde mum deforme olabilir. Mumunuzu direkt güneş ışığından, hava cereyanından ve 25°C'den yüksek ısıdan koruyunuz.
SÖNDÜRÜLME SONRASI MUMDAN DUMAN (İS) ÇIKMASI DOĞAL BİR OLAYDIR.
Belli bir süre yandıktan sonra söndürülen mum, büyüklüğü ile orantılı biçimde is (duman) çıkaracaktır. Bu doğal bir olaydır, ortam havalandırması ile bu duman kısa süre içinde yok olacaktır.
MUM TÜKENMEYE YAKLAŞTIĞINDA, SON AŞAMAYI BEKLEMEDEN SÖNDÜRÜNÜZ.
Mum bitiş noktasına geldiğinde ışık güçsüzleşse de mum kendi kendine sönmeyecektir. Tehlikeli bir durum yaşanmaması adına mum en son noktaya gelmeden söndürülmelidir.